Jojobaolie 100ml

99.75 kr.

Ikke på lager

Varenummer: 420. Kategorier: , .
- Læg 3 i kurven og spar 20%
- Læg 5 i kurven og spar 25%

Beskrivelse

Jojobaolien er meget populær i den kosmetiske verden, faktisk er jojobaolien en af de mest populære æteriske olier inden for kosmetik. Jojobaolien benyttes især i læbestifter, make-up, shampooer, renseprodukter og fugtighedscremer.

Jojobaolien kan påføres direkte på huden, og behøves således ikke blandes op med en basisolie som det ellers er tilfældet for stort set alle former for æteriske olier. Olien skal ligesom så mange andre æteriske olier og basisolier, masseres ind i huden og du kan med fordel fugte dine hænder med varmt vand, inden du påfører jojobaolien.

Jojobaolie indeholder sunde fedtsyrer, mættede og umættet alkoholer, samt vitamin-A og Vitamin-E og aminosyrer. Netop på grund af denne specielle sammensætning og grundet disse egenskaber, er jojobaolien så god til vores hud og hår.

Jojobaoliens egenskaber har været vidt diskuteret og en af de idéer der ligger bag fascinationen for netop denne olie, er at når den kan gro på et af jordens varmeste og tørreste steder, nemlig i den mexicanske ørken, kan den også med fordel bruges af mennsker, som netop ikke klarer sig godt under præcis disse forhold.

Jojobaolien stammer fra Jojoba-planten og er en lille grøn busk, der vokser i Mexicos tørre ørkenlandskaber og i nogle dele af det sydlige USA. Jojoba-planten bærer frugter som indeholder frø. Ca. 50% af et frøs vægt består af voks, det er denne voks der udgør jojobaolien.

Jojobaoliens historie
Jojobaoliens kommercielle brug startede tilbage i begyndelsen af 1980erne i USA. Oprindeligt blev jojobaolien taget i brug, som et supplement til kaskelot-olien, som var ved at udrydde den store hvalart.

Kaskelotolien var populær, da den blev benyttet i kosmetikindustrien og derfor var der en naturlig stor efterspørgsel på den. Amerikanske investorer begyndte derfor i 1980erne at plante jojobaplanter, i Californiens og Arizonas ørken. De første mange år var forsøget ikke en særlig stor succes og det gjorde prisen på jojobaolie meget høj. Senere hen har man dog haft langt større succes med udbredelsen af jojobaen og i 2003 blev der produceret omkring 1500 tons jojobaolie, udelukkende fra de amerikanske farme.

Andre lande har sidenhen fulgt trop og senest har Egypten haft interesse for at udvide deres eksperimentelle områder. Den store interesse for at udbrede jojobaen har gjort olien langt mere tilgængelig og det kan nu også endelig mærkes på slutprisen.


Detaljer
Vægt150 g
Udvundet Fra

Frø

Botanisk Navn

Simmondsia Chinensis

Engelsk Navn

Jojoba Oil

Oprindelse

Argentina

Certificering

EcoCert

Producent

Rømer

Ekstraktions Metode

Koldpresset

Opbevaring

Køligt, uden direkte sollys


Fedtsyrer

Palmitinsyre: 6,50%, Margarinsyre: 0,03%, Stearinsyre: 2,50%, Arachinsyre: 0,40%, Behensyre: 0,20%, Lignocerinsyre: 0,06%


Anvendelse

Tør hud
Jojobaolien er et fantastisk middel mod tør hud. Jojobaolien fugter og har en videnskabeligt dokumenteret effekt på, at den har en blødgørende effekt på huden. Du kan vælge at bruge jojobaolien til hele kroppen eller vælge kun at bruge den på meget tørre hudområder.

Sådan anvender du Jojobaolie til tør hud
Masser olien ind i din hud, de steder du ønsker at fugte. Du kan som sagt fugte hele kroppen, men også nøjes med kun at fugte de tørreste steder på din krop. Dette kunne eksempelvis være dine albuer eller andre steder på kroppen.

Tørt hår
Vi er mange der lider af tørt hår, men det er der heldigvis råd for. Jojobaolien er den perfekte mikstur mod tørt hår, grundet dens unikke egenskaber og sammensætninger.

Sådan anvender du Jojobaolie til tørt hår
Masser et par dråber jojoabolie ind i dine hårspidser. Dit hår skal være tørt. Lad nu olien sidde i, i ca. 1o minutter og skyl herefter håret igennem.

Tør hovedbund
Jojobaolien er meget mild og er fantastisk til fugtning af hovedbunden, som for mange kan være tør og irritabel. Jojobaolien opløser aflejret talg og gør hovedbunden mere syreholdig.

Sådan anvender du Jojobaolie til tør hovedbund

Gnid et par få dråber jojobaolie ud imellem dine håndflader og tilsæt noget protein-shampoo. Fugt nu håret med vand og masser jojobaolien og shampooen ind i dit hår. Lad det nu sidde i et par minutter, hvorefter jojobaolien trænger ind. Skyl herefter dit hår og du er færdig.

Tørre og sprukne fødder
Jojobaolien er fantastisk, stort set ligegyldigt hvor du påfører den og den er også yderst aktiv, når det kommer til at komme tørre og sprukne fødder til livs, noget mange lider af.

Sådan anvender du Jojobaolie til tørre og sprukne fødder
Gnid jojobaolien direkte på de steder, hvor dine fødder er særligt udsatte. Lad nu olien absorbere , inden du tager sokker eller andet fodtøj på.

Makeup fjerner
Vandfast mascara og flydende liners fjernes nemt med jojoba og den kan også bruges som øjenmakeupfjerner eller til at fjerne foundation, pudder eller andre gensidige pletter på ansigtet.

Sådan fjerner du makeup med jojobaolie
Put en smule jojobaolie på en vatrondel tør nu stille og roligt dit makeup af. Bruger du meget makeup, kan det være nødvendigt at dyppe vatrondellen et par gange i jojobaen.


Natte fugtplejer

Jojobaolien kan med fordel benyttes som fugtpleje, i løbet af natten. Især fordi jojobaolie kan få dit ansigt til at skinne lidt ekstra, er der mange der foretrækker kun at benytte den om natten. Du kan sagtens tilføje et par dråber jojobaolie til en anden nattefugter eller bruge den som enkeltstående nattepleje. Tag blot et par dråber i din håndflade, og spred olien over dit ansigt og din hals.

Læbepleje
Jojobaolien har mange egenskaber og mange anvendelsesmuligheder, en af dem som måske kan overraske er læbepleje. I stedet for at bruge en almindelig læbepomade, kan du tage et par dråber jojobaolie og smøre dem på dine læber, det virker mindst lige så godt som en almindelig læbepomade. Lad olien sidde på dine læber til den er absorberet, du behøves ikke tørre dem efterfølgende.

Forberedelse til barbering

Vi kender alle det med at barbering kan være lidt smertefuldt, hvis vi ikke bruger noget barbercreme, men du kan faktisk også benytte jojobaolien til at forberede din hud og dermed undgå ubehaget. Uanset om du skal barbere dig i ansigtet eller om det er dine ben der skal have en tur, kan du med fordel forberede det pågældende område, med lidt olie. Hvis du bruger jojobaolien, kan du også godt bruge barberskum eller creme efterfølgende, for en endnu mere behagelig barbering.