Salvieolie 10 ml

79.00 kr.

På lager

Varenummer: 472. Kategorier: , .

Beskrivelse

Salvieolie er en stærk æterisk olie, hvilket betyder at den ikke må anvendes på huden, uden at den først er blevet blandet op, med en basisolie.

Salvieolie fremstilles ved dampdestillation af blad fra Salvia Officinalis der kommer fra Labiatae familien. Navnet stammer fra det latinske ’salvare’ der betyder at hele, de gamle romere brugte olien til stort set alt og i middelalderen var salvieolien også umådelig populær og blev brugt i en lang række forskellige tonics.

Olien kan benyttes til både rensning af huden i ansigtet, samt stimulering af blodcirkulationen og betændelsen, da denne æteriske olie er stærkt antiseptisk og indeholder limonen og linalool.

Duft
Salvieolie har en skarp, urtelugt og er vandet i dens konsistens. Hvis du kender duften af et almindeligt salvieblad, er du også bekendt med oliens duft, den er blot kraftigere indtil den blandes op med en basisolie, hvorefter duften bliver mere neutral.

Kosmetisk brug
I kosmetik anvendes olien især i deodoranter og midler mod fodsved, men også visse ansigtsplejeprodukter indeholder dele af olien.


Yderligere Information
Vægt50 g

Anvendelse

Dampterapi
Salvieolie kan med fordel benyttes til dampterapi, hvor olien kan berolige nerverne og siges også at forbedre hukommelsen, sidstnævnte er dog ikke videnskabeligt dokumenteret.

Massageolie
Salvieolien kan benyttes som del af en massageolie, dog ikke som ren massageolie grundet dens styrke. Blandt lidt salvieolie med en basisolie som eksempelvis mandelolien, for at få en dejlig afslappende massageolie, der får både muskler og sind til at slappe af.

Creme eller lotion
Selvom effekten af olien kan være meget gavnlig, skal risikoen ved et for stort forbrug overvejes. Blandes olien op med en basisolie, kan du aktivt bruge den som en creme eller lotion.