Massageolie

En massageolie består af en basisolie der er blandet op med en eller flere æteriske olier. Rene æteriske olier er for koncentrerede til direkte hudkontakt, men kan fortyndes med en af nedenstående basisolier som er perfekte til formålet. Nedenstående basisolier kan også sagtens benyttes som massageolier uden tilsætning af æteriske olier. Det giver imidlertid en større aromatisk oplevelse ved massagen – og kan medvirke til at lindre smerter og forøge velvære – når man tilsætter æteriske olier.
Klik her for at læse mere.

Det er vidt anerkendt og accepteret, at massage har en stor terapeutisk værdi, men for at få det maksimale ud af massagebehandlingen er det naturligvis afgørende, at man benytter den rette massageolie. At udføre en massage uden massageolie er som fælde træer med en køkkenkniv – hulens besværligt og unødvendigt. Massageolien har nemlig til formål at reducere friktion mellem massørens hænder og patientens hud og er derfor massørens vigtigste redskab. Undlader man at benytte massageolie, kan man ganske enkelt ikke udføre en massage ordentligt.

Mange krav til massageolier

Massageolien tjener som sagt mange formål under massagen og derfor er der også mange krav, den skal opfylde i modsætning til almindelige basisolier. F. eks har alle massageolier fra basisolier.dk:

  • Lav densitet og viskositet. Det betyder, at olien flyder oven på huden uden at klistre, så den følger hånden i stedet for at klistre til den. En effekt man opnår ved at raffinere olien.
  • Langsom absorbering og høj fugtighed. En god massageolie bliver på huden i lang tid, så massøren skal bruge mindre olie under massagen og kan fokusere på dét, det hele handler om: nemlig massagen. En høj fugtighed i olierne bidrager også til at holde huden blød og hydreret i lang tid.
  • Behagelig aroma. Man tilsætter æteriske olier til basisolierne for at give massageolierne aroma. Undersøgelser har vist, at aromaen alene kan skabe høj velvære og smertelindring – en ubehagelig odor kan have modsat effekt.

Værd at vide

Man bruger typisk omkring 20-30 ml olie til en helkropsmassage, så det kan være en god idé at kigge på pris ift. mængde, når man vælger massageolie – og eventuelt supplere eller blande op med almindelige basisolier for at spare.

Det afhænger naturligvis af formålet med massagen, hvilken massageolie du skal vælge, men herunder kan du få en idé om de forskellige oliers attributter:

  1. Mandelolie er den mest populære massageolie i verden og kommer – som navnet antyder – fra mandler. Olien har en sød og mild aroma og besidder alle de attributter, som en massageolie bør have, dvs. den absorberes langsomt, flyder perfekt på huden, er tynd og let osv. Mandelolie kan bruges til alle typer massage.
  2. Olivenolie bruges hyppigst til massage af børn og spædbørn, men er også populær til massage af voksne. Det skyldes bl.a., at den forbedrer hudens elasticitet og styrke og giver huden mere glød.
  3. Lavendelolie er særlig velegnet til zoneterapi og shiatsu massage. Det skyldes, at olien medvirker til at stimulere zoneterapeutiske punkter.
  4. Jojobaolie er løsningen for folk med hudproblemer og akne, fordi olien efterligner kroppens naturlige olieproduktion. Det gør den mindre flydende, hvorfor den ikke er det bedste valg til massage – men super velegnet til patienter med hudproblemer og akne!
  5. Abrikosolie Har i høj grad de samme attributter som mandelolie, men besidder en dejlig, frisk aroma af abrikos.